• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 14 500 пътника на Летище Варна провери РЗИ за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  летище Варна

  Инспектирани са 97 обекта за спазване на противоепидемичните мерки

  За периода от 24.07.2020 г. до 30.07.2020 г. служители на отдел “Държавен здравен контрол” извършиха проверки на 97 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на Министерски съвет извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в детски градини и здравни кабинети, кухненски блок и пералня към тях, център за работа с деца, търговски център тип МОЛ, хотел, открити и закрити плувни басейни, кол център, фитнес, СПА
  център, салони за красота, офис, оптики, селскостопанска аптека, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове, магазини за хранителни стоки и др.

  Връчени са 189 бр. Предписания за спазване на 14-дневния карантинен срок на поставените под карантина лица, пребиваващи на територията на град Варна.

  Служители на отдел “Държавен здравен контрол” са включени в графика на Летище Варна. За периода са пристигнали 14 543 пътника, връчени са 2 предписания за 14-дневна карантина, 3 души са преминали транзитно през страната а 4-ма пристигащи са представили отрицателен PCR тест за COVID-19.

  За отчетния период са проверена и разкрити 13 бр. плувни басейни за сезон 2020г. в комисия с представители на РЗИ-Варна и Община Варна на основание Заповед на Кмета на Община Варна.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 10 броя проверки в аптеки и в лечебни заведения. Не са установени нарушения.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg