• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  200 участника събра плувния празник 1000 х 1000 (снимки)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  pr1

  Двеста души, омагьосани от най-красивия спорт – плуването, се стекоха на Южния плаж във Варна, за да си подарят незабравими емоции в четвъртото издание на плувния празник 1000 х 1000. Участниците плуваха без притеснение въпреки вълната, която летният морски бриз вдигна.

  Идеята за атрактивното преплуване, което няма състезателен характер, е на Филип Ромбаут, председател на Управителния съвет на плувния шампион на България – „Черно море” и изпълнителен директор на „Агрополихим”.

  Организатори са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море”. Събитието се провежда с изключителната подкрепа на Billa и концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг 91“. За безопасността на плувците по трасето се погрижиха ВМС с няколко бързоходни лодки, а за реда и дисциплината по време на цялото събитие съдействаха екипите на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.

  Доброволци се включиха в техническото обезпечаване на 1000 х 1000. За високия градус на емоцията се погрижиха музикален оформител и водещ.

  Организацията бе блестяща и се проведе по всички правила за безопасност, свързани с настоящата извънредна ситуация. Всеки участник премина преглед през лекарите от Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина Варна – ЕООД. Докторите мериха температурата и кръвното налягане на плувците.

  1000 х 1000 бе генерална репетиция за 80-ия юбилеен маратон Галата – Варна, който е на 2 август.
  Най-развълнувани и нетърпеливи да участват в 1000 х 1000 бяха малките плувци от ПСК „Черно море“. Изключително колоритни и ентусиазирани бяха и представителите на ПК „Левски“. Десетки млади семейства с дечица си подариха лятна порция удоволствие в плувния празник.

  Наградите за участниците бяха осигурени от Община Варна и спонсори.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg