• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Джаз певецът Васил Петров със самостоятелна изложба във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Изложба, Васил Петров


  Арт галерия Тереза Зиковска отправя покана към всички варненци и гости на града за откриването на новата самостоятелна изложба на джаз певеца Васил Петров.

  Изложбата ще се открие на 6-и август, четвъртък от 19 ч. в галерията на ул. Воден 25 в присъствието на Васил Петров.

  Откриването е само ден преди концерта му Symphony Way в зала 1 на ФКЦ- Варна! Чудесен повод да се срещнете с визуалния свят на Васил Петров преди да се насладите на въздействащия му глас!

  Експозицията ще остане в галерията до 26-и август.

  Тереза Зиковска за новата изложба-графика на Васил Петров:

  “Графиките и рисунките на Васил Петров са едно истинно въплъщение на душевността на автора им. Изисканата линия, музикалната ритмичност на щриха, градират в една екстатичност, която ни понася в развитието на формите и контраста на светлините с тъмните съсредоточени акценти.
  Тази задвижена игра с геометрията, центрирана около една видима или въображаема ос ни увлича в силното чувство за свобода и хармония, характерно за Васил Петров.

  Рисунката е най-чистото усещане, първото което протича, директно от сърцето на твореца и с изразителните средства на визуалното Васил Петров ни въвлича в сложната спирала на богатия си вътрешен свят, за да ни достави радост, вълнение, приповдигнато усещане за възторг от досега с една чиста, фантазна и тържествуваща реалност!

  За мен е особено приятно да представим последните му творби, работени по време на пандемията и да реализираме един отдавна роден идеен проект! Забелязала съм, че талантът често не се спира в избора на едно изразно средство, а импровизира в богатия лабиринт на слово, звук, форма и цвят.
  Радостта ми да срещна твореца Васил Петров с приятелите и ценителите на изкуството, които са постоянни участници в събитията на галерията е наистина голяма! Вярвам, че срещи от този вид са винаги креативни и носят духовна и естетична радост, която ни държи витални!”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg