• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  150 евро глоба за българин в Германия, шофирал с чужд регистрационен номер
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Свидетелство за съдимост

  Присъдата бе потвърдена от Варненския окръжен съд

  Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена на 46-годишния Левент К. в размер 150 евро от Районен съд Лудвихсбург, Германия.

  Делото беше гледано в Окръжния съд след изпратено от Германия удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави – членки на Европейския съюз.

  Решението на германските власти е от 19.09.2019 г. и е влязло в сила на 22.10.2019г. Финансовата санкция е наложена за това, че в периода 27.05.2019 г. – 23.07.2019 г. Левент К. е сложил на своя автомобил чужд регистрационен номер, като се е опитал да симулира, че е официално регистриран. За нарушението му е наложена глоба в размер на 150 евро, както и сумата от 73,50 евро – разноски по проведеното съдебно-административно производство, или общо 223,50 евро, с левова равностойност – 437,13 лева.

  Делото беше гледано в отсъствието на Левент К., който е напуснал България през юни тази година. Той е роден в с. Вълчи дол, като последният му известен адрес е бил в Белослав.

  Съдебният състав на Окръжен съд – Варна прецени, че следва да признае изпълнението на наложената финансова санкция, тъй като не е налице нито едно от основанията, при които може да се откаже на германските власти.

  Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg