• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кралев и Портних откриха ремонтираната зала “Приморец” в спортен комплекс “Черно море”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кралев и Портних

  Реконструкцията на съоръжението е извършена с финансиране от Община Варна

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних откриха ремонтираната зала “Приморец” в спортен комплекс “Черно море”. Реконструкцията на съоръжението е извършена с финансиране от Община Варна, като в ремонтните дейностите се включиха състезатели, треньори и родителите на децата, трениращи в БК “Черно море”.

  Черно море малки баскетболисти

  Благодарствен плакет от президента на баскетболния клуб д-р Георги Ганчев и изпълнителния директор на тима Саша Топчов беше връчен на министъра на младежта и спорта.

  Модернизацията на зали в спортен комплекс “Черно море” ще продължи и в следващите месеци. Предстои ремонт на зала “Меридиан”, която се използва за тренировки по вдигане на тежести. Предвижда се изграждането на вентилационна система, поставяне на топлоизолация, ремонт на съблекалните и санитарните възли. ММС ще финансира и поставянето на хидроизолация на покрива на зала “Христо Борисов”, в която баскетболните и волейболните отбори на “Черно море” игрят официалните си мачове. Общата стойност на инвестицията ще бъде 123 000 лв. Допълнителни средстава ще бъдат отпуснати, за да бъде облагородено и пространството пред залите.

  До момента държавата е инвестирала близо 1,7 млн. лв. в модернизацията на спортната база “Черно море”. С 1 000 000 лв. беше извършено поставяне на осветление и подмяна на тревната настилка на стадион “Тича”, който също е част от комплекса. 700 000 лв. бяха осигурени за цялостна модернизация на зала “Владислав”. Ремонтът стартира през 2015 г. с газифициране на съоръжението и монтаж на нова осветителна инсталация. След това поетапно бяха обновени санитарните възли, изградена беше хидроизолация, обновени бяха подовата настилка и трибуните.

  Спортното министерство ще осигури и 120 000 лв., с които да бъде закупено ново информационно табло на стадион “Тича” във Варна.

  Съоръжението се използва за домакинските мачове на “Черно море” в Първа лига.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg