• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Разкриха случай на изнудване с участието на служител на Община Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: mvr.bg
  Снимка: mvr.bg

  На двама мъже е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“

  В резултат от действия по разследване във връзка със сигнал за изнудване на собственик на недвижим имот, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, при получаване на сумата от 10 000 лв. е задържан 29-годишен мъж, известен на органите на реда.

  Във връзка с образуваното по случая досъдебно производство са извършени претърсвания на адреси във Варна. От работното място на едно от лицата, съпричастни към деянието, е иззета документация, относима към престъпната дейност. Задържани са общо трима мъже – на 29 години, на 47 години и на 36 години. Последният е установен като служител на Община Варна, участвал в престъпната дейност, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

  Спрямо 47-годишният мъж и спрямо 36-годишният са взети мерки за неотклонение – задържане под стража. 29-годишният е установен като посредник, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 5000 лв.“.

  Работата по доказване и документиране на престъпната дейност продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

  Разпоредена е вътрешна проверка по случая със задържания служител от дирекция УСКОР в Община Варна и се оказва пълно съдействие на разследващите органи, съобщават от пресцентъра на общината.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg