• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Браншови организации в туризма: Блокадата от протестиращи в центъра на Варна води до отказ от резервации
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  община Варна

  Отчитаме правото на всеки да отстоява политическите си искания, но нека да не бъде за сметка на работещите хора, опитващи се да осигурят поминък на семействата си, пишат те до кмета Иван Портних

  Председателите на браншови организации в туризма изпратиха писмо до кмета на община Варна Иван Портних. В него те изразяват безпокойството си, че блокадата на центъра на Варна от протестиращи води до отказ на резервации.

  Ето и пълния текст на писмото, подписано от Георги Щерев – председател на съюз на хотелиерите на к.к. Златни пясъци, Марко Марков – председател на съюз на собствениците за развитие на к.к. Златни пясъци, Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Илин Димитров – председател на Варненската туристическа камара, Джани Шарков – председател на Варненската асоциация на туристическите агенции, Георги Филипов – председател на Асоциация за реклама и комуникации в туризма, Христина Неделчева – председател на съюза на хотелиерите в България.

  В момента сме в разгара на изключително трудния и непредсказуем летен туристически сезон 2020 г. Целият туристически бранш в района е изключително обезпокоен относно икономическите резултати и ефективността на тяхната дейност в следствие на намаления обем туристопоток заради пандемията от COVID-19.

  Всички заедно с общи усилия се опитваме да осигурим максимален комфорт на всички гости на Варна и да излъчим много положителни импулси, че Варна е сигурно и спокойно място и очаква своите туристи да прекарат най-чаканите си дни в годината.

  От вчера (3 август) сме свидетели как централни кръстовища в Морската ни столица се блокират от група хора и всичко това създава хаос и дискомфорт за придвижване както с автобуси, така и с коли през града. Всички тези новини се излъчват както по националните, така и в международните медии и вече регистрираме отказ на резервации, както и на екскурзии именно заради блокадите на възлови кръстовища и транспортни артерии в града.

  Тази година разчитаме изключително много на българския, но и на румънския пазар, които туристи пристигат основно със собствени автомобили и подобни новини влияят при избора на дестинация, която в последния момент може да бъде променена.

  Като браншови организации, представляващи голяма част от туристическия бизнес в района, се обръщаме към Вас с настояване да потърсите възможност за диалог с протестиращите пред сградата на Община Варна и да се намери решение техният мирен протест да бъде позициониран на алтернативно място, което да не възпрепятства транспорта в града.

  Отчитаме правото на всеки да отстоява политическите си искания, но нека да не бъде за сметка на работещите хора, опитващи се да осигурят поминък на семействата си.

  Надяваме се, че е възможно да бъде намерено компромисно решение, което ще бъде от полза за гражданите, за туристите и за бизнеса на Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg