• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Премиерът разпореди да отворят стадионите за публика при спазване на мерките
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Черно море - Черноморец Балчик (6)

  Очаква се заповед на здравния министър

  По разпореждане на премиера Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов проведоха консултация, на която беше взето решение да се разреши достъпът на публика до спортни мероприятия, провеждащи се на открито. Очаква се до часове да бъде издадена Заповед от Министерство на здравеопазването.

  Разрешава се съоръженията да бъдат запълнени до 50% от капацитета им. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които трябва да бъдат настанени през седалка.

  По този начин ще бъде позволено присъствието на привърженици на трибуните още за старта на футболното първенство в Първа лига. Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08).

  През идните дни ще се проведе среща с представители на големите фенорганизации, шефове от БФС, спортния министър Красен Кралев и служители на РЗИ. На нея ще се разпишат и специални мерки, които трябва да се спазват за провеждането на мачовете.

   

  Големи групи от агитките на ЦСКА и Левски написаха писма до премиера, БФС, двете министерства и РЗИ, за да поискат отваряне на стадионите.

  “Трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани”, коментира Кралев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg