• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Премиерът Борисов:Не желая държавата да бъде разединена
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Бойко Борисов

  Борисов предлага на коалицията да се оттегли като премиер, но не и оставка на правителството

  Не желая държавата да е разединена, аз да бъда разединител. По коалиционно споразумение сме записали, че трябва да изкараме мандата. В същото време съм убеден, че щом е нарушен комфортът на олигарси и контрабандисти, сме на прав път“. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред актива на партита.

  ГЕРБ събра хиляди активисти в София Тех парк, за да информира партията какви стъпки обмисля да предприеме по отношение на протестите.

  „Продължаваме, обмисляме, каквото и да ни струва като партия, важно е единственото на нацията“, подчерта министър-председателят, който предупреди за пореден път, че предстоят тежки месеци.

  „Аз ще продължа разговорите с моите коалиционни партньори и дори ще предложа аз да се оттегля. Ако не работим със структурите, ще продължат да ни приписват чужди грехове. Имаме много работа в партия ГЕРБ“, заяви той.

  Борисов е категоричен, че не служебното правителство го притеснява, а алтернативата държавата да остане без парламент.

  „11 пъти под ред заедно с Вас сме спечелили избори. 3 пъти от тях е имало служебно правителство. Наслагва мнение, че ни е страх от служебно правителство. Да, не вярваме на Радев, не вярваме, че ще е честно и почтено, но какъв ни е проблемът? Но без парламент не може да се променят закони, да се въведе извънредно положение, ако се налага, да се отлагат плащания, ако се налага – не може да се тегли заем. Няма да има нов държавен бюджет. Аз съм готов по всяко време да си тръгна, правил съм го, не искам при мен да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците. Какъв е проблемът? Страх ни е от кой?“, попита лидерът на ГЕРБ.

  Борисов неколкократно призова съпартийците си да не се поддават на провокации.

  „Много Ви моля, не се поддавайте на провокациите. Те затова са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, стотици се обадиха да предложат да стоят пред къщата ми в Банкя (бел. ред. там живеят внучетата му), но аз отказах. Нека им видим акъла на демократите – бесилки и черни времена. Такава „демокрация“ вече имахме. Неблагодарни хора, Христо Иванов ни беше коалиционен партньор, Манолова я направихме омбудсман, Георги Георгиев лежеше в централата, за да се срещне с мен“, припомни премиерът

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg