• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Йордан Атанасов с нов навигатор на рали Твърдица – Елена
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Данчо

  С по два екипажа ще участват варненските “Арт Рейсинг” и “Флат Аут” в предстоящото състезание, което е първи кръг от националния рали шампионат

  Трикратният носител на Балканския рали трофей в клас ЕRT 2 Йордан Атанасов ще участва с нов навигатор в рали Твърдица-Елена, което е първи кръг от националния рали шампионат. Заедно с Данчо в легендарното Mitsubishi Lancer Evo IX ще се качи Ангел Башкехайов.

  Данчо1

  Янаки Янакиев, навигаторът с когото сме свикнали да виждаме Йордан Атанасов през през последните години, през настоящия сезон ще си партнира с Никола Мишев.

  Арт Рейсинг

  Освен “Арт Рейсинг” с два екипажа на рали Твърдица-Елена ще се яви и варненският “Флат Аут” – Тодор Атанасов/Владимир Владимиров и Иван Ангелов/Свилен Савов.

  Общо 27 екипажа ще застанат на старта на ралито, което ще е първи кръг от националния шампионат. Сред подалите заявки за участие е и шампионът от миналата година Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев и автомобил Skoda Fabia Rally2 Evo. Състезанието ще се проведе на 7 и 8 август. Въпреки сложната ситуация с COVID-19 и постоянно променящите се епидемиологични мерки у нас, интересът към тазгодишното 16-о издание на надпреварата е добър, смятат организаторите.

  Рали “Твърдица-Елена” 2020 включва шест специални етапа с обща състезателна дължина от 80, 53 километра, като трасетата, по които ще се състезават екипажите са едни от най-техничните у нас. В петъчният ден (7 август) са предвидени единствено административните дейности преди старта на ралито – административна проверка, технически преглед и опознаване на етапите. В съботния ден (8 август) е същинският старт на надпреварата, като екипажите ще трябва да изминат шестте отсечки. Специален етап “Чумерна” ще открие състезателния ден със старт на първия автомобил в 10:23 ч.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg