• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  204 са свободните места за осмокласници във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Учител, Учители, ученици

  Незаписани след трето класиране са малко над 120 ученика

  501 са свободните места в осми клас след трето класиране в област Варна, 204 от тях са в град Варна. Това съобщи за Радио Варна началникът на Регионалното управление по образованието Венцеслава Генова.

  Незаписани след трето класиране са малко над 120 ученици, като причината за това е различна. На една част от тях балът им не е бил достатъчен, за да се класират в училищата, които предпочитат, други все още не са направили своя избор. Вече започна своята работа екипът към РУО-Варна, който има за задача да установи точната причина, поради която част от завършилите седми клас все още не са записани в осми, някои от тях са заминали и за чужбина, но нашите експерти ще проверят каква е ситуацията при всеки един, увери Венцеслава Генова.

  Четвъртото класиране вече започна и ще продължи до 10 септември. При него приемът е децентрализиран, т.е. директорите на училища, където в паралелките има свободни места, със своя заповед определят графика за попълването им – дата за подаване на документи, дата за класиране, което отново те сами  извършват, както и  датата за записване. Задължително е всички завършили седмокласници да заемат места в паралелките осми клас за следващата учебна година, тъй като те подлежат на задължително обучение, припомни началникът на РУО-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg