• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Половината нови случаи на COVID-19 във Варна са от дом “Гергана”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  covid-19-4982910_1280

  Диагностицираните с коронавирус в областта вече са общо 918, оздравели са 266 от тях

  В единния информационен портал за COVID-19, за последното денонощие, са регистрирани 54 нови случая на лица от област Варна, с положителни проби за COVID-19, от които 26 са от Дом за стари хора и за лица с физически увреждания “Гергана”, гр. Варна, а останалите 28 са от различни възрастови групи, основно от малки огнища и с дифузно разпространение. Продължава епидемиологично проучване за установяване или липса на връзка между случаите.

  Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 918. Хоспитализирани са 57 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 596 лица, излекувани са 266 лица.

  Всички служители и потребители в частен Дом за стари хора и за хора с деменция “Свети Георги” – Варна и дом за стари хора и за лица с физически увреждания “Гергана”, гр. Варна, са изследвани. Служителите на РЗИ – Варна извършиха епидемиологични проучвания в двата обекта за предоставяне на социални услуги във връзка с регистрирани положителни проби на настанени в домовете потребители и на обслужващия персонал. Бяха дадени указания за спазване на предписаните противоепидемични мерки.

  Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg