• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Работят 1/3 от басейните във Варна и курортите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  SPA

  Представители на РЗИ, БЧК и Общината продължават да проверяват безопасността на съоръженията

  Тази година заради пандемията много хотели във Варна и областта отвориха врати едва в началото на юли. По тази причина по-късно бяха разкрити и басейните към тях. В момента представители на Регионалната здравна инспекция, БЧК и Община Варна проверяват безопасността на съоръженията, както и дали се спазват противоепидемичните мерки, предава БНТ.

  “Опитват се да спазват всички изискуеми нормативи, които са посочени в инструкцията за спортните обекти”, отбелязва Д-р Веселина Божилова, началник Отдел “Държавен здравен контрол” в РЗИ-Варна.

  Около 100 са басейните, разкрити до този момент. Това е само една трета от съоръженията, които са на територията на Варна и курортите.

  “Това лято е много слабо, самите управители се чудят как да напълнят хотелите, самата поддръжка на басейните е страшно скъпа, но за щастие са много отговорни” посочи Десислава Янева, член на Комисията по разкриване на басейни и плажове по Черноморието във Варна.

  В хотелите правят всичко възможно да посрещнат и малкото туристи. Няма пропуски и в санитарно-хигиенните изисквания, казват проверяващите.

  “Най-вече да се спазва чистотата на водата в басейните, правят се изследвания, остатъчният хлор се следи. Количествата са завишени в момента, но тъй като в западноевропейските държави е по-висока нормата, позволяваме това отклонение предвид обстановката”, поясни Д-р Веселина Божилова, началник Отдел “Държавен здравен контрол” в РЗИ-Варна.

  Проверките ще продължат през целия сезон.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg