• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Възстановено е движението в кръстовището пред община Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  община Варна

  Специализираната полицейска операция за премахване на палатковия лагер  е протекла без напрежение

  В ранните часове на деня във Варна е проведена специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред. В палатките, разпънати в кръстовището пред община – Варна, са установени 17 души, които са уведомени, че трябва да напуснат пътното платно на булеварда и да премествт палтките, за да бъде възстановен нормалният трафик и обществен ред.

  Поради отказа да изпълнят полицейското разпореждане, в полицията са отведени двама мъже, където са им съставени АУАН по чл. 9, ал. 3 от Закона за сдвижение по пътищата и по Закона за МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане. След предупреждение да не нарушават обществения ред, са освободени.

  Към момента е възстановено движението в кръстовището пред общината, което беше блокирано с палатков лагер.

  Ръководството на ОДМВР – Варна изказва благодарност към протестиращите, проявили разбиране и оказали съдействие на служителите.  Многократно е изразявана позицията, че полицията уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права, то това не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на останалите жители да се придвижват свободно.

  Отново призовава всички граждани да спазват Конституцията и законите на страната.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg