• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Васил Петров представя „SYMPHONY WAY” тази вечер във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  vassil-petrov

  Джаз изпълнителят разкрива многостранните си таланти с изложба графики в галерия „Тереза Зиковска“

  Изложба графики на джаз изпълнителя Васил Петров бе открита в Арт галерия „Тереза Зиковска“ във Варна ден преди концерта от турнето му „SYMPHONY WAY“, който е тази вечер в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В експозицията Васил Петров разкрива другия си талант – рисуването.

  Васил Петров изложба2

  „Отдавна рисувам и мои приятели художници, ме окоражиха да направя изложба с графиките си. Страхувах се, че ще загубя интерес към рисуването когато ги изложа на показ. Веднъж на един мой концерт в Пловдив гледайки мои графики, Кольо Карамфилов, Бог да го прости, ми каза: „Тук си постигнал нещо, но въобще не знаеш какво си постигнал“. Тази вечер ви представям графики, които нарисувах по време на извънредното положение. Благодаря ви, че ме уважихте и се надявам да ви харесат“ с тези думи Васил Петров откри своята самостоятелна изложба в Арт галерия „Тереза Зиковска“ на ул.“ Воден“ 25 във Варна.

  Васил Петров изложба

   

  “Графиките и рисунките на Васил Петров са едно истинно въплъщение на душевността на автора им. Тази задвижена игра с геометрията, центрирана около една видима или въображаема ос ни увлича в силното чувство за свобода и хармония, характерно за Васил Петров. За мен е особено приятно да представим последните му творби! “ сподели пред посетителите Тереза Зиковска. Експозицията ще остане в галерията до 26-и август.

  Васил Петров изложба1

  Ценители на изобразителното изкуство и фенове на Васил Петров се срещнаха с него, за да видят другата творческа страна на големия певец, ден преди концерта му „SYMPHONY WAY“ в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна“. Тази вечер (7 Август) от 19:30ч. Васил Петров ще представи новата си симфонична програма с Врачанска филхармония. Концертът е част от супер успешното му турне „SYMPHONY WAY”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg