• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Малкият и среден бизнес с позиция за протестите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка БТА
  Снимка БТА

  Нека са в рамките на закона, а не блокади, които пречат на свободното придвижване на хората

  Националната асоциация на малкия и среден бизнес в България и Българската асоциация за здраве и фитнес изразиха принципните си позиции за протестите у нас. Двете организации бяха категорични, че подкрепят правото на протест, стига той да е в рамките на закона.

  “Няма как да подкрепим блокади, които пречат на свободното придвижване на хората в големите градове, по междуградските пътища и нарушават работата на българския бизнес.

  Ние заставаме зад правото на всеки един гражданин на Република България да изразява своята позицията и да я отстоява чрез протестни действия. Смятаме обаче, че това трябва да се случва според правилата и законите и да не не се нарушават правата на тези, които искат да се придвижат до работното си място, да заведат и приберат децата си от детска градина или просто са решили да излязат за развлечение. Живеем в свободна държава, в която никой не трябва принудително да бъде превръщан в жертва на нечии чужди протестни действия.

  Ситуацията, в която се намираме е много тежка и икономическите последствия от пандемията от COVID-19 тепърва ще ни връхлитат. Считаме, че в този момент е важно да се обединим, за да преодолеем заедно кризата.

  Като работодатели и граждани, ние реално усетихме последствията от затрудненото движение в София и други големи градове на страната. Това рефлектира директно върху много хора, както и върху бизнес средата у нас.

  Отново повтаряме, че уважаваме правото на всеки да отстоява исканията си, но нека да не бъде за сметка на тези, които осигуряват поминъка на служителите и семействата си”, заявяват от Националната асоциация на малкия и среден бизнес в България.

  Българската асоциация за здраве и фитнес също е категорично против затварянето на кръстовища от протестиращите. “Това води до затрудняване придвижването на бързащи за работа служители, както и на клиентите на зали за фитнес, танци и др., които се отказват от тренировки по същатата причина.

  Като един от най-пострадалите от кризата с COVID-19, в момента фитнес секторът полага огромни усилия за оцеляването си.

  БАЗФ намира, че за постигане на целите на протеста не помага гражданите да се настройват едни срещу други и по битови причини – разделителните линии и без това са много”, казват още в позицията си от БАЗФ.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg