• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  От КРИБ благодариха на премиера за осигуряване на нормален бизнес трафик
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  трафик

  От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което му благодарят за осигуряването на нормален бизнес трафик в страната. Регионалните организации на КРИБ предлагат да бъде издадено разпореждане за провеждане на протести на точно определени места. Според структурите по места това ще гарантира нормална стопанска дейност, както и спазване на строгите противоепидемични мерки.

  Вижте пълния текст на писмото:

  ОТВОРЕНО ПИСМО

  ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

  МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИУВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

  Бихме искали да Ви благодарим за реакцията на наше писмо от 04.08. 2020 г. с вх. № 08.10-153, изпратено до г-н Томислав Дончев – зам. министър-председател, както и до министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на труда и социалната политика, в което регионални организации (клонове) на КРИБ в страната искат ред и порядък, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.

  В писмата от нашите регионални организации се посочва, че блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19.

  В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта.

  Естествено неотменимо право на българските граждани е правото на протест, но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности.

  Считаме, че освен това по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чиито хоризонт е изтичането на мандата на това правителство.

  С УВАЖЕНИЕ,

  ЕВГЕНИЙ ИВАНОВ

  ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР, ЧЛЕН НА УС

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg