• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов втори на рали Твърдица-Елена
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Art racing

  Победата грабна миналогодишният рали шампион Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев

  Варненският екипаж на Арт Рейсинг – Йордан Атанасов / Ангел Башкехайов с  Mitsubishi Lancer Evo IX завърши на второ място в рали Твърдица-Елена. Състезанието е първи кръг от националния рали шампионат. Досегашният навигатор на Йордан Атанасов – Янаки Янакиев, който през тази година се състезава с пилота Никола Мишев с Peugeot 208 R2, завърши на шеста позиция.

  Победата грабна миналогодишният шампион Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев. Екипажът на “Мегапорт” спечели шест от шест етапни успеха с новия си автомобил Skoda Fabia Evo 2.

  почетна стълбичка

  В оспорваната битка за третото място надделя екипажът от Сливен Дилян Станков/Йордан Йорданов.

  Челната тройка се оформи след първите три скоростни етапа – “Чумерна”, “Качулка” и “Предела”. След четвъртия етап – “Чумерна” в битката за подиума се включи и Георги Василев, който записа равно време с Дилян Станков и финишира трети в етапа. След него отпаднаха варненските представители от Флат Аут Иван Ангелов и Свилен Савов поради технически проблем. След петия етап “Качулка” първите две места се запазиха, но битката за третото се завърза, тъй като разликата между Василев и Станков бе в рамките на 2.4 секунди. В крайна сметка, след шестия, последен етап, за място на подиума се пребориха Дилян Станков и навигаторът Йордан Йорданов.

  С представянето си във втория скоростен етап “Качулка” впечатли друг от общо четирите варненски екипажа, които застанаха на старта на ралито Твърдица-Елена. Тодор Атанасов и Владимир Владимиров от Флат Аут с ВАЗ 2108 записаха пето най-добро време в етапа, оставяйки зад себе си екипажи с далеч по-актуални автомобили. В крайното класиране те се наредиха на осма позиция.

  Общо 24 екипажа, от които четири от Варна, застанаха на старта на рали Твърдица-Елена, което е първи кръг от националния рали шампионат.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg