• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Най-атрактивният праисторически обект в Европа – Провадия-Солницата ще приема посетители от утре
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Провадия, Солницата
  Снимка:ФБ


  Най-атрактивният праисторически обект в Европа – Провадия-Солницата ще приема посетители от утре.Това съобщиха от Солницата във Фейсбук страницата си.Решението е взето следствие на многожество запитвания от граждани, желаещи да посетят праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата. Така дългогодишната традиция няма да бъде прекъсвана.

  Досега посещенията бяха възможни по време на археологическите проучвания, както и в организирания Ден на отворените врати. През тази година, предвид сложната епидемиологична обстановка в страната и предвид опазване на здравето на всички , Ден на отворените врати няма да бъде организиран, допълват от екипа на Солницата.

  Ще се приемат посетители на малки групи – до 3 – 4 души (до пет групи на ден) всеки делничен ден от 9:00 до 13:00 ч.! Посещенията ще бъдат възможни до 25 септември 2020 г.!

  Посетителите ще бъдат съпровождани от сътрудник. Кратката обиколка през тази година ще бъде възможна само по периферията на селищната могила – за да бъде спазено изискването за социална дистанция и в името на здравето, както на археологическия екип и работниците на разкопките, така и на посетителите.

  Желаещите да посетят Провадия-Солницата е необходимо да направят предварителна заявка чрез съобщение на фейсбук страница минимум 24 часа предварително.

  Посещенията ще бъдат организирани при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg