• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Осъдиха 45-годишен, нарушил карантината и шофирал с над 1,2 промила алкохол
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съд

  Районен съд – Варна наложи общо наказание на 45-годишен мъж за нарушаване на карантина и за шофиране с над 1,2 промила алкохол.

  Делото приключи днес с постигнато и одобрено от съда споразумение. За всяко от деянията – по чл. 355, ал. 2, както и по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс, бяха определени отделни наказания. 45-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Освен това наказание той е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 8 месеца.

  Подсъдимият е бил спрян от полицейски автопатрул на 19 май тази година във варненско село. Оказало се, че той управлява лек автомобил в нетрезво състояние – с 2,18 промила алкохол в кръвта. Освен това, при проверката се установява, че подсъдимият е нарушил издадено на 13 май т.год. предписание от Регионална здравна инспекция – Русе за поставяне под задължителна 14-дневна карантина след пристигане от рискова страна, във връзка с пандемията от COVID-19.

  45-годишният варненец е с чисто съдебно минало. В негова тежест са разноските по делото. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg