• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Глобиха двама за хулиганство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  Единият обиждал протестиращи, те подали сигнал

  За прояви на дребно хулиганство Районeн съд – Варна наложи глоби под средния размер на двама нарушители на обществения ред, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  Сутринта на 10 август т.год. 52-годишен български гражданин от чужд произход си купил храни, консерва и вода от магазин на голяма търговска верига, като малко по-късно на работното си място установил, че консервата е развалена. Той се върнал в магазина, но служителите там не му обърнали внимание и отказали да заменят стоката. Подразнен от реакцията 52-годишния мъж започнал да обижда персонала и захвърлил отворената консерва пред стаята на управителя. На излизане от магазина служители от охраната го последвали, като той в яда си ги замерил с обувките си, отправяйки обидни изрази и по техен адрес. За извършеното нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство, с решение на съда днес му бе наложена глоба в размер на 200 лв.

  В другия случай – от вечерта на 10 август т.год., по време на провеждане на протест в близост до сградата на Община Варна, 40-годишен мъж подвиквал непристойни думи, псувни и нецензурни изрази към участници в протеста. Именно потърпевши граждани сигнализирали полицията и нарушителят бил задържан. За непристойното поведение на публично място, съдът наложи глоба, също от 200 лв.

  Решенията на съда подлежат на обжалване в 24-часов срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg