• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Посланикът на Словакия с първа визита в Община Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Посланикът на Словакия посети Община Варна-DSC_5995

  Н. Пр. Мануел Корчек се запозна с възможностите на града и курортите като дестинация за четири сезона, както и с потенциала на „Варна – Град на Знанието“

  Посланикът на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек се срещна днес със заместник-кмета на Община Варна Пейчо Пейчев. Това е първа визита на дипломата в морската столица. На срещата присъства и Едита Благоевова, почетен консул на Словакия в морския град.

  По време на разговорите зам.-кметът Пейчо Пейчев запозна Н. Пр. Мануел Корчек с проектите, които реализира Община Варна, с възможностите на града и курортите като дестинация за четири сезона, с изграждането на индустриалната зона и потенциала на образователната система, като част от визията „Варна – Град на Знанието“. Подчертана бе амбицията на местната власт да се работи за промяна на икономическия профил на Варна и региона, с цел привличане на производства с висока добавена стойност.

  Посланикът заяви, че Варна е град с голям потенциал и пожела допълнителна информация за университетите, както и за възможностите за развитие на стартъпи и високотехнологични компании в морската столица. Обсъдена бе и възможността да бъде организиране на събитие, за представяне на словашката култура. От своя страна, Пейчо Пейчев заяви, че общината е готова да съдейства за реализирането на подобна инициатива, като част от възможностите за утвърждаване на двустранните приятелски взаимоотношения и с цел популяризирането на Варна като привлекателна културна и туристическа дестинация.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg