• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  РЗИ: Болницата в Добрич не е спазвала противоепидемичните изисквания
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  РЗИ – Добрич

  Болницата в Добрич не е спазвала противоепидемичните изисквания, посочи пред Нова тв д-р Светла Ангелова от РЗИ – Добрич.

  „До този момент са направени значителен брой проверки в болницата в Добрич. За съжаление, направените предписания и препоръки не са изпълнение по начин, който да осигурява безопасността както на пациентите, така и на персонала на болницата”, уточнява д-р Ангелова.

  Болницата в Добрич провериха на място и здравният министър, и главният държавен здравен инспектор, след което стана ясно, че директорът на лечебното заведение ще бъде отстранен. Потоците от здрави и болни пациенти се смесвали, изненада се здравният министър д-р Костадин Ангелов.

  „От болницата отчитат например, че има достатъчно лични предпазни средства. При наши проверки обаче сме установявали дефицит на такива”, потвърди и д-р Ангелова.

  Броят на заразените в болницата расте, а наред с това бяха установени редица нередности при лечението им, както и недостиг на персонал.

  „Към момента в болницата в Добрич има между 26 и 30 положителни за коронавирус пациенти”, посочи д-р Ангелова.

  Тя увери, че в РЗИ-Добрич са получени множество сигнали.

  „За нас в момента е изключително важно да се успокои персонала в болницата и да се върне доверието в институцията”, категоричен е Йордан Йорданов – кмет на Добрич.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg