• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ювелирни макети на самолети, танкове и автомобили излагат в Археологическия музей
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  изложба
  Снимка Пламен Гутинов, архив www.chernomore.bg

  Традиционната изложба на Модел клуб – Варна ще се проведе за 10-а поредна година, от 15-и до 30-и август

  10-ата си годишна изложба ще проведе по традиция в край на лятото Модел клуб-Варна. Експозицията ще е в Археологическия музей на морския град от от 15-и до 30-и август.

  “Ще бъдат показани модели на самолети, танкове, автомобили, кораби, къщи, сгради, фигури и др., изработени от различни материали – пластмаса, дърво, картон и др. Поканени са моделисти, не само от Варна и от страната, но и чужденци. Извън основната експозиция от макети, ще ни гостуват две млади варненски художнички – Алина Георгиева, която ще покаже уникалните си изрязани картини и Станислава Стойкова, която ще се включи със своите морски пейзажи”, разказа организаторът Ивелин Ценов. Това е второ поредно участие на Алина Георгиева в проявата на Модел клуб – Варна.

  Конкурсната част на изложбата, ще бъде на 29 и 30 август, като най-добрите модели в съответните категории, ще бъдат наградени с грамоти и медали. В останалите дни експозицията може да бъде разглеждана от посетители, като входът за нея е свободен. Откриването е на 16-и , от 15.00ч., а награждаването на победителите е на 30 август, около 14.30-15.00ч. Работното време на музея е всеки ден от 10.00 до 17.00ч.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg