• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Два покрива на сгради горяха във Варненско миналата нощ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимката е илюстративна
  Снимката е илюстративна

  300 бали слама са унищожени след пожар в стопански двор

  Два покрива на сгради са горели във варненски села през миналата нощ, съобщават от пресцентъра на полицията.

  В 02:44 ч. е съобщено, че в края на с. Гроздьово, общ. Д. чифлик гори покрива на сграда. На място е изпратен 1 ППА, екипа на който погасил горенето в сградата, която е била заведение, което не работело този сезон. Унищожени са около 500 . кв.м. покривна конструкция, дървена облицовка, барплот, маси и столове. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване, образувано е досъдебно производство.

  Два часа по-рано е съобщено, че в с. Аврен гори покрива на къща. На място са изпратени 2 ППА, екипите на които са погасили горенето, унищожени са 50 кв.м. покривна конструкция, спасена е сградата. Предполагаема причина – небрежност при боравене с открит огън.

  На 11.08.2020 г. в 12,08 ч. е съобщено, че в стопански двор в с. Орешак горят бали слама. На място са изпратени 2 ППА, екипите на които погасили горенето. Унищожени са 300 бали слама, спасени са 1500 бали слама и 2 стопански постройки. Предполагаема причина – огневи работи – при ремонт на желязна ограда чрез заварки се запалват бали сено в близост.

  През последното денонощие са гасени 7 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 7 адреса.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg