• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условна присъда за двама от Девня, обрали вендинг автомат
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Свидетелство за съдимост

  Третият провинил се ще изтърпи „пробация“ за 2 години, реши Районният съд във Варна

  За конкретното деяние Районен съд – Варна наложи на двама от подсъдимите – 22-годишни от Девня, условни наказания от по 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Третият подсъдим, 21- годишен варненец, следва да изтърпи наказание „пробация“, като за срок от 2 години подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и за същия срок трябва да провежда срещи с пробационен служител Наказанията бяха наложени по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

  Самата кражба е осъществена в ранните часове на 11 януари 2018 година в квартал „Трошево“ във Варна. Чрез използване на неустановено техническо средство, подсъдимите счупили пантите на вратата на вендинг кафемашината и отнели пластмасов монетник и каса, с наличната в тях сума от 87 лева. Общата стойност на инкриминираните чужди вещи е за над 400 лева. По подаден сигнал за разбитата машина и по записите от видеоохранителните камери тримата съучастници в извършването на кражбата са разкрити.

  Към момента причинените имуществени щети са възстановени. Тримата подсъдими са осъдени да заплатят по равно направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен, съобщават от пресцентъра на Районен съд – Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg