• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Германски туристи масово анулирали резервациите си по Северното ни Черноморие
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  плаж, море, чадъри, шезлонги

  Нямаме заразен турист до момента, осигурили сме зелени коридори от летището до курортите, подчерта председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев

  Германски туристи масово анулират резервациите си за летния сезон на Северното ни Черноморие, предава Радио Варна. Новината бе потвърдена пред радио България от представители на местните браншови асоциации.

  Особено сериозно е положението в курорта „Златни пясъци“, където хотелиери се готвят да закриват сезона.

  Неприятната ситуация възникна в резултат на призивите на Германия към своите граждани да избягват пътувания към българското Северно Черноморие заради пандемията с коронавирус.

  “Ние нямаме към момента и дай Боже да нямаме до края на сезона нито един заразен турист. Освен това имаме зелен коридор, който дава възможност всички туристи от летището директно в комплексите да бъдат отвеждани и да нямат допир с никого в градската среда. Огнищата на коронавирус са в домове за стари хора, които до голяма степен са изолирани и нямат нищо общо с туризма в северното ни Черноморие”, коментира председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев.

  Според него не трябва да се правят паралели с предишни сезони, защото настоящата ситуация е извънредна и непредвидима. Въпреки пандемията и призивите да не се пътува, в момента на Северното ни крайбрежие сезонът е в разгара си.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg