• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Черно море представи екипа за сезон 2020/201 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Екипи Черно море (9)

  ПФК Черно море представи новите екипи, с които ще играе през сезон 2020/2021 г. Те са изработени от немския производител на спортни стоки Uhlsport.
  Титулярният екип е в традиционното зелено-бяло хоризонтално райе, но липсват черните мотиви, които присъстваха в досегашната фланелка.

  Вторият екип пък е с изцяло нов дизайн. Той е в тъмно син цвят, а с малко по-светъл тон на фланелката са изобразени вълни от бурно море. Третият екип запазва досегашният си дизайн, както и електриковия цвят.

  В новите екипи присъстват и други любопитни елементи. Под яката на фланелките е изписано „моряци“, а в долната дясна част отпред стоят три исторически години за Черно море – 1909 г., 1913 г. и 1916 г., които имат ключово значение за по-нататъшното развитие на клуба.

  През 1909 е основано футболно дружество “Спортист”, което е предшественик на Ученическо туристическо дружество “Тича”. На 3 март 1913 е създадено Ученическо туристическо дружество “Тича”, което се счита за официална рождена дата на футболния клуб, а през 1916 г. е основано дружество “Напред”, което впоследствие се отделя от “Тича” и става “Владислав” – първият шампион на България по футбол. А както е известно, „Тича“ и „Владислав“ са съставните части на ПФК Черно море.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg