• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  13 предписания за противоепидемични мерки връчили от РЗИ-Варна на домове за стари хора
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Маска, ръкавици

  Инспектирани са общо 42 обекта през изминалата седмица

  За периода от 07.08.2020 г. до 13.08.2020 г. служители на отдел “Държавен здравен контрол” към РЗИ-Варна са извършили проверки в 42 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на  Министерски съвет от 14.05.2020г. извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в детски градини
  и здравни кабинети, кухненски блок, център за работа с деца, търговски център тип МОЛ, хотел, открити и закрити плувни басейни, кол център, фитнес, СПА център, салони за красота, офиси, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения – кафе – барове, магазини за хранителни стоки и др.

  По разпореждане на Окръжна прокуратура в гр. Варна се извършват насочени проверки в обектите за предоставяне на социални услуги за възрастни хора и хора с увреждания, разположени на територията на Община Варна. Проверени са 10 дома за възрастни хора и 3 хосписа, връчени са 13 предписания за противоепидемични мерки.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 8 броя проверки, от тях: 4 в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ и 4 в хосписи. Няма констатирани нарушения.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg