• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Златната рибка” на Пушкин на Лятната сцена на Кукления театър утре
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Борислав Бъчваров
  Снимка: Борислав Бъчваров

  “Под гъбката” е неделният спектакъл за малките ценители

  Приказката на А. С. Пушкин “Златната рибка” ще оживее на Лятната сцена на Кукления театър във Варна на 15 август. Началният час на спектакъла е 18:30. Представлението е подходящо за деца над 3 години.

  “Живял дядо със своята баба край морето синьо и дълбоко…”

  Театралната магия съживява тази любима на поколения деца Пушкинова приказка, за да ни напомни още веднъж, че хората, водени от прекомерна алчност, накрая остават пред пробитото вехто корито.

  Постановката е на Валерий Левченко, сценография Коста Ортодоксов, музика Михаил Гузиков. В ролите са: Галин Гинев, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Таня Жекова, Таня Велянова.

   

  Снимка: Сашо Анастасов
  Снимка: Сашо Анастасов

  “Под гъбката” е спектакълът, който ще зарадва в неделя малките ценители на кукления театър. Постановката на Бианка Бенковска е по приказката на В. Сутеев. Сценографията е на Теменуга Станчева, музикално оформление Светла Василева.

  Слънчева и Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен – Слънцето или Облачето, за цветята и децата. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна. На полянката на Слънчева е весело, цъфтят цветя, животинките пеят и танцуват, но на полянката на Дъждовен има гъбка , под която подслон от дъжда и приятел могат да намерят – малкото охлювче, пеперудката игрива, вечно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавия вълк и голямата мецана.
  А колко животинки могат да се скрият под една гъбка?
  И как се побират?

  В ролите са Веселина Калчева и Иван Шумаров, а началният час на спектакъла на лятната сцена на кукления театър е отново 18:30.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg