• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Между Аксаково и Варна се оформя най-голямата зона за бизнес в България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Аксаково, икономическа зона

  В привлекателно място за високотехнологични производства и логистични бази са на път да се превърнат повече от 10 000 декара, заключени между летищен комплекс Варна, градовет Аксаково и Игнатиево и село Слънчево, оформящи се като най-голямата зона за бизнес в България.

  Територията е заложена като такава в Общия устройствен план на община Аксаково, в момента се очаква решение на Експертния национален съвет към МРРБ, коментира кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

  Територията отговаря на най-високите стандарти за бизнес с близостта си до магистрала “Хемус”, със съществуващия пътен възел до село Слънчево и започналата процедура по изграждане на втория пътен възел – до град Игнатиево, стария път Варна-София, пристанищните комплекси – Варна Запад и Варна Изток, както и Фериботния комплекс в Белослав. Равнинният терен е благодатен за промишлено застрояване, през територията му преминават магистралните водопроводи Девня-Варна, Китка-Варна, както и високоволтов далекопровод и захранващ газопровод, обясняват експертите.

  Очаква се приемането на измененията в Закона за индустриалните зони, които да регламентират отношенията за инвестициите. Най-голямата индустриална зона в страната ще има за цел на концентрира високотехнологични производства с висококвалифицирана работна ръка, която 6-те университета във Варна ще обучават, коментира кметът Стоилов.

  Последни технически промени по пробива на автомагистрала “Хемус” при гр. Игнатиево

  В момента експерти нанасят последни технически детайли по проекта за пътния възел, който ще осигури достъпа от автомагистрала “Хемус” до град Игнатиево и бизнес зоните поз града. Веднага след тяхното одобрение, те влизат за съгласуване в Технико-икономическия експертен съвет към АПИ, която ще реализира процедурата по избор на изпълнител на пътното съоръжение. Това съобщи кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов, чийто екип е инициатор на изграждането на пътния възел, за да бъде осигурен бърз и директен достъп до терените за инвестиции в района, заключен между летищен комплекс Варна и градовете Аксаково и Игнатиево.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg