• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Рецидивистът, обрал игрална зала в Девня, остава в ареста
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  арест, затвор, решетки

  28-годишният мъж има 21 присъди до момента

  Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 28-годишния Николай Т. Той е обвинен за грабеж в игрална зала в Девня извършен при условията на опасен рецидив.

  Според обвинението деянието е извършено на 13 август 2020 г., около 03,15 часа, когато в игрална зала в Девня влязъл маскиран мъж, който заплашил служител в залата с бутафорен автомат и извършил грабеж на около 300 лв. След оперативно-издирвателни действия на 17.08.2020г. Николай Т. е задържан и му е било повдигнато обвинение за извършване на престъплението.

  В НК предвиденото наказание за деянието е „лишаване от свобода” до 15 години, като същото е тежко по смисъла на закона.

  От справката за съдимост на 28-годишният мъж е видно, че той е с богато съдебно минало. Николай има 21 влезли в сила присъди, от които 17 са за престъпления против собствеността. Предпоследната влязла в сила присъда на Районен съд – Варна е от 13.07.2017 г. за кражба, извършена при опасен рецидив.

  Защитата на обвиняемия оспорва събраните доказателства, водещи до обосновано подозрение, че Николай Т. е автор на деянието, като беше изтъкнато че свидетелските показания са доста противоречиви и не следва да се кредитират.
  Пред съда обвиняемият заяви, че е готов за съдейства на следствието и прокуратурата и помоли да му бъде определена по- лека мярка за неотклонение.

  Състав на Варненския окръжен съд разгледа събраните до момента доказателства – свидетелски показания, записи от видеокамери, протоколи за претърсвания, както и характеристичните данни за лицето и свидетелството му за съдимост. Съдът направи извод, че съществува обосновано подозрение Николай Т. да е съпричастен към деянието, за което му е повдигнато обвинение. Според съдебния състав съществува и реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление, предвид предишната му съдимост и лошите характеристични данни за личността му. Поради наличието на изискуемите от закона предпоставки, Варненският окръжен съд определи, че най- правилната и законосъобразна мярка за неотклонение, спрямо Николай Т. е „задържане под стража“.

  Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg