• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Случаите на чревни инфекции във Варна продължават да нарастват
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  лекар, записване, проверка, програма

  За втора поредна седмица заразените с COVID-19 намаляват

  45 са регистрираните случаи на чревни инфекции във Варна в периода от  14 до 20 август, срещу 39 от предходната седмица,
  представени от: 34 ентероколита, 6 колиентерита, 2 салмонелози и 3 вирусни хепатита, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

  За изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна лабораторно доказани положителни на COVID- 19 са 87 лица срещу 124 лица от предходната седмица. Извършени са 240 епидемиологични проучвания на положителни на COVID-19 и контактни на
  положителни, поставени под карантина лица. Издадени и връчени са 232 предписания за поставяне под карантина лица. От отдел МБВ са взети 105 материала за RT-PCR изследвания на положителни за COVID-19 лица.

  От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ има регистрирано 1 лице с бактериален менингит срещу 8 броя заболели от варицела за предходната седмица.

  Има 14 регистрирани остри респираторни заболявания (ОРЗ) през настоящата седмица срещу 24 броя от предходната седмица.

  В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали 39 лица, от които са имунизирани 23 лица. От тях за жълта треска са имунизирани 9 лица.

  В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 2 лица.

  Има регистрирани 18 случаи на ухапани от кърлежи. Няма регистрирани случаи на Лаймска борелиоза, заболяло от Марсилска треска – 1 лице.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg