• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Зимнината излиза по-скъпо от миналата година
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  зимнина

  Очакванията са цената на зелето, червения пипер и на корнишоните да спадне през септември

  Ако решим да напазаруваме зеленчуци за зимнина по цени на едро, евтиното ще ни излезе по-скъпо в сравнение с миналата година. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

  При доза за домашна лютеница от 10 кг червени чушки, 10 кг домати, 4 кг моркови, подправки, олио и захар излизат средно около 20 бурканчета. При сегашните официални цени на едро, това прави над 2лв. за буркан, без да се включва труда, тока и времето за направата, отбелязва Нова телевизия.

  Ако разчитате да си купите домашно произведените домати, ще трябва да побързате, казват производителите. Цените им според тях отиват нагоре, а и започват да са дефицит.

  От Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, които следят цените на едро очакват през септември да има спад на цените.

  „Има някой отклонения при цените на розовите домати. Те са по-високи в сравнение с миналите години. Дините са малко по-скъпи в сравнение с миналата година, но пък гроздето и прасковите са по-евтини“, заяви Ваня Зидарова, началник отдел „Анализи и информация“-Държавна комисия по стокови борси и тържища.

  Очакванията са, цената на зелето, червения пипер и на корнишоните да спадне през септември.

  Търговците засега не се наемат да кажат дали цената на плодовете и зеленчуците ще спадне.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg