• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спортни звезди почистиха морето и плажната ивица край Камчия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова също се включи в акцията
  Световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова също се включи в акцията

  Над 50 чувала с отпадъци бяха събрани в своеобразната акция, която имаше за цел да покаже, че спортът освен здраве, трябва да носи и радост, и да бъде в помощ на обществото

  Част от спортните звезди на България – световната и европейска шампионка по бокс в кат. до 54 кг. – Станимира Петрова, олимпийският и двукратен европейски шампион Петър Лесов, бронзовата медалистка по борба от Рио де Жанейро 2016 Елица Янкова, националът по джудо в категория до 66 кг. Божидар Темелков, настоящият бронзов медалист от шампионата на планетата по бокс в категория до 91 кг. Радослав Панталеев, както и шампионът по бокс Даниел Асенов – Тайсъна, „златното момиче“ Рени Камберова и международният майстор по шахмат Цвета Галунова почистиха морето и плажната ивица край Камчия. В благородната акция се включиха и възпитаници на волейболната академия „Стойчев-Казийски“ под ръководството на главния треньор на школата Велизар Пашов.

  спортисти

  Инициативата бе под надслов „Заедно с Камчия чистим морето“ и се проведе край спортно-оздравителния комплекс „Камчия“ на българското Черноморие.

  Над 50 чувала с отпадъци бяха събрани в своеобразната акция, която имаше за цел да покаже, че спортът освен здраве, трябва да носи и радост, и да бъде в помощ на обществото.

  Тайсъна

  „Спортът носи здраве, положително мислене, сила да се бориш, но и сила да побеждаваш. Прекрасно е, когато пазим безценното богатство, дадено ни от Бога в България – невероятните плажове и кристалното ни море“, каза с два чувала в ръце световната и европейска шампионка Станимира Петрова.

  Всичко необходимо за почистването на морето и ивицата – чували, ръкавици, придоби и принадлежности, бяха осигурени на спортистите от ръководството на СОК „Камчия“, а изпълнителният директор на комплекса Николай Недялков също се включи в чистенето.

  В акцията се включи и Българската федерация по бокс, както и нейният председател Красимир Инински.

  Проявата е и част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в действие”, който се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

  спортисти1

  Асоциация „Докосни дъгата“ и летните й инициативи се провеждат за пета поредна година съвместно със СОК „Камчия“.

  „В тазгодишната акция на морския бряг се включиха над 80 деца и младежи. Инициативата на плажа в Камчия е двудневна, като в програмата на младите спортисти, на децата и младежите е много наситена – предстоят тренировки на плажа, езда, и открити уроци по шахмат“, съобщи председателят на Асоциация „Докосни Дъгата“ д-р Денислава Ангелова.

  спортисти2

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg