• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Прокуратурата разследва инцидент с джет,загинала е млада жена
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  джет

  Окръжната прокуратура в Добрич ръководи започналото разследване на инцидент с джет, при който е загинала млада жена.  На място е следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич. Образувано е досъдебно производство по член 123 от НК.

  Инцидентът е станал вчера в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден  на спешния телефон 112 в 18 часа вчера, 22 август.

  47-годишният Красимир Н. управлявал собствения си джет, на който се е возела 27-годишната А.Б. Подадат на далян с рибарски мрежи.

  При преминаването през даляна, който не е бил обозначен,  от джета пада и загива на място 27-годишна А.Б. 47-годишният Красимир също  е  пострадал. Настанен е в болница. Животът му е  извън опасност.

  Днес следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич е извършил  оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето.

  Установено е, че далянът за улов риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

  Разпитват се свидетели, които са видели трагедията, разиграла се пред очите на плажуващите на централния плаж в Балчик.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg