• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  До края на ноември ще бъде подменена авариралата тръба във Варненското езеро
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  тръба, тръбопровод, варненско езеро,

  Изчаква се да приключат дейностите по удълбочаване на канала

  До края на ноември ще приключи подмяната на тръбата за отпадни води от Аспарухово във Варненското езеро. Това съобщи Христо Иванов – заместник-кмет на Варна по проблемите на инфраструктурата в интервю за радио Варна.

  Той обясни, че се изчаква приключване на дейностите на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” за удълбочаване на канала, което трябва да се случи до 9 септември.

  “След това ние ще продължим дейността си и до края на ноември проектът трябва да бъде приключен изцяло, такова е споразумението ни с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от което получихме финансиране в размер на 1 183 000 лева. Смятаме, че ще можем да спазим уречените срокове, тъй като освен да изчакваме да приключи удълбочаването, не срещаме други пречки при работата си. Изпълнението на възстановителните дейности на тръбопровода под Варненското езеро към днешна дата е достигнало до изливане на утежнители, техните заварки, траншеята е изкопана в частта извън фарватера от южната и от северната страна. Имаме пълната готовност след като приключи удълбочаването да продължим изпълнението на проекта с изкопаването на траншеята в частта на фарватера”, поясни Христо Иванов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg