• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Удължават извънредната епидемична обстановка до края на септември?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Маска

  Доклад с искане ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре

  Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре.

  Това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов. В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.

  Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър. Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

  Здравната система ще издържи натиска на заразата с короновирус, дори заболеваемостта да се повиши, каза още проф.д-р Костадин Ангелов, който в университетската болница “Св.Марина” се срещна с директорите на здравни заведения, предаде кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова.

  От утре във Варна ще заработи координационен център, чрез който ще бъдат разпределяни пациентите с COVID -19 по болничните заведения, както и ще отчита легловата база и натовареността на системата.

  Новото звено ще се помещава в Инфекциозната клиника към МБАЛ „Св. Марина“, която е разположена на територията на комплека на МБАЛ „Св. Анна“.

  “Всяка една линейка, която пристигне с пациент, който има нужда от лечение, ще се преценява на място от дежурния инфекционост. Той ще разпределя този пациент към кое болнично заведение да бъде насочен за лечение”, обясни Ангелов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg