• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нов парк ще бъде изграден в Бяла
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:Община Бяла
  Снимка:Община Бяла

  Предвидени са и детски площадки в селата Горица, Господиново и Дюлино


  Кметът на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов и представител на фирма „Инфра Експерт“ АД подписаха договор за изпълнение на дейностите по проект „Подобряване средата на живот в община Бяла, чрез изглаждането на парк в гр. Бяла и детски площадки в с.Дюлино, с. Горица и с. Господиново“. Общата стойност на договора е малко над 311 хиляди лева.

  Проектът е финансиран с безвъзмездна финансова помощ по процедура BG14MFOP001-4.014 по Мярка 3 Подкрепа за инфраструктура и дейности за подобряване средата на живот и опазване на околната среда чрез ефективно използване на екологичните дадености от Стратегията за ВОМР на МИРГ Български черноморски сговор Бяла – Долни Чифлик-Аврен.

  Проектното предложение предвижда изграждане на парк в град Бяла и детски площадки в селата Горица, Господиново и Дюлино. Паркът в Бяла ще бъде изграден с комбинирана детска площадка с обособени зони за деца от 0 до 3 години и от 3 до 12 години, оборудвани с люлки, пързалки и клатушки за съответните възрасти. Предвижда се изграждане на LED осветление и алейна структура, затревяване и засаждане на дървета и храсти.

  Изпълнителят е в готовност да започне работа по осъществяване на проекта веднага щом отпадне забраната за строителство през летния туристически сезон, за да може догодина Бяла, Дюлино, Господиново и Горица да посрещнат лятото с нови придобивки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg