• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Протест пред Съдебната палата заради освобождаването на хулиганите от Румънското посолство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  articles__f201ada78a6e2ce999353defd709ef61

  Станислав Недков-Стъки и граждани на мирен протест пред Съдебната палата след освобождаването на хората, нападнали Елена Мицева при Румънското посолство.

  „Съдът пусна най-агресивният нападател безнаказано, недопустимо е. Всеки един от нас търпи щети заради блокадите. Заради тази жена правим гражданска стража на кръстовището, оттогава там протестиращи не са ходили. Снощи са пребили Флоров. Очакваме да видим ще има ли последствия. Тези, които викат „мутри, вън“ всъщност са истинските мутри. Призовавам Радев, аз гласувах за него, да призова протестиращите за мир, да не размахва юмрук. Ние политически пристрастия нямаме. Искаме мир“, заяви Недков.

  Сдружението му събира подписи всяка вечер пред пилоните на НДК от 18 до 20 часа и след това пред румънското посолство.

  „Откакто сме там, нито един протестиращ не е дошъл. Събираме се там, защото румънското посолство стана символ над беззаконието и насилието на една жена, която искаше да прибере децата си у дома”, поясни Стъки пред „24 часа“.

  „Да се поругава гербът, флагът. Да се хвърля храна, докато има гладни. И двама-трима катунари, защото са толкова да пречат на цяла София. Това не са софиянци, това са хора от Видинско, Монтанско и цялата държава, които са докарани, за да блокират нормалните хора”, категоричен е той.

  „За пет дни сме събрали 3500 подписа. Смятаме да ги внесем в Столичната община и СДВР, за да може най-накрая институциите да си свършат работата”, допълни Недков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg