• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ОД на МВР проверява Ботаническата градина край Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  екопарк

  Повод за проверката е жалба, че частни лица са били въведени във владение на 18 дка от територията на екопарка

  Районната прокуратура във Варна разпореди на ОД на МВР да извърши проверка в Ботаническата градина край Варна. Повод за нея е жалба на директора на Университетски ботанически градини на СУ „Св. Климент Охридски“, внесена на 27 август в деловодството на прокуратурата.

  В жалбата се твърди, че частни лица са били въведени във владение на 18 дка от територията на Ботаническата градина, като се представили за собственици. От своя страна лицата, срещу които е подадена жалбата, са представили в Районната прокуратура във Варна протокол за принудително отнемане на недвижим имот, въвод във владение, извършен на 26 август тази година от частен съдебен изпълнител, както и изпълнителен лист по частно гражданско дело за предаване владението на същия имот.

  Проверката е насочена и към установяване на факти, за които се твърди в жалбата на директора на Ботаническата градина. Според него на тази територия се намират оранжерии, складове, инвентар, препарати, посадъчен материал и други вещи, собственост на Университетски ботанически градини на СУ „Св. Климент Охридски“, до които служителите и работниците нямат достъп сега, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg