• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Близо 300 пътника от Израел пристигнаха на летище Варна с отрицателен РСR тест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  летище Варна

  Над 120 поверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършили от Регионалната здравна инспекция

  За периода от 21-ви до 27-и август служители на отдел “Държавен здравен контрол” към РЗИ-Варна извършиха проверки на
  126 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на Министерски съвет извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в детски градини, кухненски блокове и разливочни към тях, здравни кабинети, центрове за работа с деца ученически лагер, хоспис, домове за стари хора, складове за козметични продукти, магазини за козметика, хотели, почивни станции, оптики, открити и закрити плувни басейни, СПА център, салони за красота, заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо хранене, бистро, стол в ученически лагер, питейни заведения – кафе – барове и др.

  Служители на отдел ДЗК осъществяват контрол на Летище Варна. За периода са пристъгнали 5666 пътника. 294 пътници пристигащи от Израел са предоставили отрицателни РСR теста за COVID19.

  По разпореждане на Окръжна прокуратура в гр. Варна се извършват насочени проверки в обектите за предоставяне на социални услуги за възрастни хора и хора с увреждания, разположени на територията на Община Варна. Извършени са 3 проверки в хоспис, дом за стари хора, дом за възрастни хора с физически увреждания, за пълнолетни лица с деменция, връчени са 2 предписания, касаещи неприемане на нови лица с изключение на случаи, налагащи прием по медицински или хуманитарни
  причини. В посочените изключения, приемът следва да се осъществи след предоставен отрицателен резултат от проведен РСR тест в рамките на 48 часа от приема.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 8 проверки, от тях: 1 в лечебно заведение за болнична медицинска помощ, 5 в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ и 2 в аптеки. Няма констатирани нарушения. Издадени са 5 удостоверения, с които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg