• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Порои и наводнения в Северна Италия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  pouring-rain-980986_1280

  Градушки удариха Торино и провинция Бергамо, сняг в Сестриере на 2 400 метра надморска височина

  Лошото време продължава да измъчва цяла Северна Италия. Заради прииждащи реки беше затворена магистралата „Бренеро” в двете посоки между Болцано и Сан Микеле. Железопътната линия Бренеро също е затворена. Между Мале и Тренто, близо до Клес, свлачище се удари в коловозите, спирайки се във влак. Заради наводнението в Исарко, гражданската защита е приканила жителите на Киуза да не излизат на улицата и да стоят в горните етажи на къщите, а в Егна някои семейства са евакуирани. Под сериозно наблюдение е река Сарка в Трентино, пише БГНЕС.

  Местните власти ще разширят периметъра на извънредното положение, което беше обявено през последните дни за Веронезе. Премиерът Джузепе Конте е говорил по телефона с губернатора на Венето Лука Зая и кмета на Верона Федерико Сбоарина, както и с шефа на Гражданска защита Борели. Той е изразил максимална близост и солидарност с населението, засегнато от лошо време.

  Трагедия се е разиграла в къмпинг в Марина ди Маса, ударен от вихрушка. Дърво падна върху палатката, където били тригодишно момиченце и 14 годишната му сестра. По-малкото умира на място, а сестричката й часове по-късно в болницата. Избледняват надеждите за намиране на 38-годишния гъбар Андреа Галимберти, отнесен от поток в езерото „Делио”. Издирването е прекратено вчера поради лошото време и възобновенио тази сутрин, но до момента без резултат. Минувачи откриха в гората на Вале д Инферно 47-годишен мъж, ударен от мълния, но жив. Жена, паднала в река Омброне в Прато е спасена от екип пожарникари, докато се опитвала да спаси кучето си, което паднало във водата.

  Днес лошото време е обхванало цялата северна част на страната. Дъжд и градушка заляха Вербано и Торино, докато в Сестриере валеше сняг на 2 400 метра надморска височина. Градушки имаше и в провинция Бергамо.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg