• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изложба посветена на опазването на недвижимото културно наследство бе открита във Варна (снимки)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  1


  Изложба ” С грижа за бъдещето на миналото” бе открита във Варна, видя репортер на Varnautre.bg. Ценителите и хората с отношение към недвижимо културно наследство могат да разгледат изложбата, където ще имат възможност да преживеят дизайн пътуването на екипа, както и да участват в представянето на прототипа Adoorable Academy и  да споделят впечатленията си от  онлайн образователната платформа и дизайн подход.

  До 2.09. от 18:00-20:30, на ул. Цар Симеон I /до подлеза на ЖП гара/, жителите и гостите на Варна ще могат да се насладят на уловените моменти по време срещите на авторите със собственици на НКЦ,  работилниците -“Оцвети града”, “Кутията за ключове” и ” Пресъздай духа на Таляна”.

  Изложбата проследява дизайн процеса от фазата на проучване за осъществимост до разработването на прототип за повишаване на качеството на участниците в процеса на опазване на недвижимо културно наследство. Как да бъдем способни да се грижим за бъдещето на миналото е в основата на изследването на възможностите, препятствията, предизвикателствата и улесненията, в което са се включили експерти и представители на местната общност, бизнеси институции.

  Организаторите са разгледали различни перспективи и гледни точки, следвали са цикъла на културното наследство на проф. Саймън Търли за процеса на изграждане на връзки между недвижимото културно наследство и хората чрез серия от събития и дейности, които вдъхновяват, образоват, ангажират общността, за да оцени и съхрани потенциала на недвижимите културни ценности.

  Снимки:Калина Калчева

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg