• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Новото издание на „Спирка за разкази“ във Варна ни дава възможност да „пътуваме“ до побратимените ѝ градове
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Спирка за разкази 2020

  Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори. Зад тази идея за трета поредна година застават от варненското сдружение „Кашалот“.

  Тазгодишното издание на проекта„Спирка за разкази“ще се проведе в рамките на месец от 21-и септември до 18-и октомврис финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна. В този период три спирки на градския транспорт в градаще бъдат преобразени в места за творчество и въображение.Тази година темата е „Варна и нейните побратимени градове“. Причината?

  Пандемията може и да ни ограничава да пътуваме, но за литературата и въображението няма граници. „Кашалот“ кани млади и мотивирани автори от Варна да се включат в проекта като изпратятсвой разказ (до 250 думи) до 15-и септември. Това може да стане като посетят сайта на „Спирка за разкази“, изберaтедин от трите побратимени града –Барселона, Марсилия или Генуа, разкажат кратка история, свързана с него, а от сдружението ще избератнякои от най-вдъхновяващите разкази и ще ги публикуватна три от спирките на градския транспорт във Варна.

  Повечеза участие и подаване на разказите може да научитена страницата на проекта в интернет www.spirkazarazkazi.bg.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg