• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Радев привика главния секретар на МВР и шефа на ДАНС заради протестите (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  радев, мвр, данс

  Румен Радев извика на работна среща главния секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев. На „Дондуков“ 2 основният идеолог на метежа Радев потърси отговорност от службите, за това че е допуснато да се стигне до така търсената от близко 2 месеца кръв.

  „На 2 септември България преживя ден на насилие. Изключително съм загрижен за десетките ранени полицаи и граждани. Обществото очаква отговори: Защо бяха допуснати провокатори в триъгълника на властта, за охраната на който отговаря полицията и жандармерията? Има ли информация кои са хората провокатори, кой ги е изпратил? Защо органите на реда използваха брутална сила над граждани, които нямат нищо общо с провокаторите? Има кадри на полицаи използващи нерегламентирани средства за въздействието над гражданите? Будят въпроси някои обстоятелства около униформата на служителите на МВР, знаци, които отправят провокативни послания. Оставам отворен за диалог“, обяви Радев пред гостите си.

  „Перфектно планирана операция и минимален брой щети, полицаите се справиха перфектно, поздравявам ги за техните действия“, заяви главният секретар на МВР по повод събитията от 2-ри септември.

  Президентът на среща със службите заради протестите

  Президентът на среща със службите заради протестите

  Публикувахте от Новините на NOVA в Петък, 4 септември 2020 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg