• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Българските икономически университети създават клъстер в областта на маркетинга и предприемачеството
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка:Varnautre.bg

  Меморандум за сътрудничество беше подписан между ИУ-Варна, УНСС, СА-Свищов

  Меморандум за сътрудничество и създаване на клъстер в областта на маркетинга и предприемачеството беше сключен между Икономически университет – Варна, Университета за национално и световно стопанство – София и Стопанска академия “Д.А. Ценов” – Свищов. Документът бе подписан на 4.09.2020 г. във Варна от ректорите на трите висши училища проф. д-р Евгени Станимиров, проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Марияна Божинова.

  ИУ – Варна ще бъде координиращо звено в клъстера, тъй като в него е създадена първата катедра “Маркетинг” в България. Предстои да бъде създаден и Клъстерен съвет с представители на трите университета.

  На срещата присъстваха и представители на академичните ръководства на трите висши училища. Гостите бяха запознати с иновативната мрежа на ИУ – Варна за връзка с бизнеса UEBN и резултатите от дейността на платформата.

  2

  Ректорът на ИУ-Варна проф. Евгени Станимиров, анонсира, че ще бъде създадена работна група, която всяка година ще изготвя конкретните планове за съвместната работа.

  Между икономическите университети предстои създаването на още два клъстера, каза ректорът на Стопанската академия в Свищов проф. Марияна Божинова.

  Ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров заяви, че с подписването на меморандума и създаването на клъстера се запълва ниша в сферата на висшето образование в страната – сътрудничеството между български университети.

  4

  Професор Евгени Станимиров изрази своята лична убеденост е, че създаденият клъстер ще допринесе за ефективно развитие на трите университета и ще повиши проектния ни капацитет и практическа експертиза в областта на маркетинга и предприемачеството.

  Снимки:Varnautre.bg

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg