• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Турнирът „Руми и Албена“ продължава днес във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Международния турнир „Руми и Албена“

  Проявата е посветена на трагично загиналите преди 43 години в самолетна катастрофа гимнастички

  24-тото издание на турнира по художествена гимнастика “Руми и Албена” продължава и днес в Двореца на културата и спорта във Варна. В състезанието тази година се включват гимнастички от 17 клуба.

  Проявата е посветена на трагично загиналите преди 43 години в самолетна катастрофа варненски гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова, възпитанички на заслужилия треньор и председател на клуба-домакин „ЧАР – ДКС“ Мария Чиприянова.

  Входът за турнира е свободен, а през вчерашния ден публиката се наслади на демонстративни изпълнения на Националния ансамбъл на България, воден от капитана си Симона Дянкова, също възпитаничка на „ЧАР – ДКС“.


  Главен съдия на състезанието тази година е международният съдия от най-висока категория Филипа Филипова. Специален гост на събитието е почетният председател на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова.

  програма Руми и Албена

  Организатор на събитието е Клубът по художествена гимнастика „ЧАР – ДКС“, с подкрепата на Община Варна и Българската федерация по художествена гимнастика.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg