• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ограничават движението в участък от Аспаруховия мост
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  аспаруховия мост

  Ограничават движението в участък от Аспаруховия мост за ремонт на стара дефектирала фуга, съобщиха от АПИ. Утре от 13 ч. до 16 ч. ще бъде ограничено движението в посока Варна в малък участък от моста. По време на ремонтните работи движението ще се извършва двупосочно в платното за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

   Дефектиралата фуга е на съоръжение 9 от общо 11 на Аспаруховия мост. На тази част от съоръжението не е извършван ремонт от построяването му преди повече от 40 години. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод твърдения в социалните медии, че отново ще се ремонтира съоръжението, обновявано в периода 2016-2020 г.

  Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г. и се състои общо от 11 съоръжения. Основна връзка е на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. През 2016 г. започна поетапното обновяване на моста и досега са ремонтирани съоръжения 1, 2, 3, 4, 5 и 6. През юни т. г. завършиха строителните работи на съоръжение 6.

  1 коментар

  1. rosetto

   Р.Даскалов На вниманието на общината! Господа управляващи,не протакайте построяването на втория мост! Варна се нуждае от него. Ние морска страна ли сме? Кьде са фериботните врьзки между града и квартал Аспарухово? Не може ли като в Истанбул да има постоянно пьтуващи фериботи,както за пьтници,така и за леки автомобили. Колко работни места ще се осьществят и най-вече ползата от разстоварения трафик? Бьлгарите нямаме ли фантазия?
   Отговори на този коментар

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg