• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условно наказание и глоба за 25-годишен, шофирал след коктейл от наркотици
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съд

  Осъденият се лишава и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 месеца

  Районен съд – Варна наложи условно наказание  и  глоба на 25-годишен за шофиране след употреба на коктейл от наркотици, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 25-годишният младеж призна вината си в това, че в първия ден от януари 2018 година, управлявал лек автомобил „Сеат“ след употреба на смес от наркотични вещества. Подсъдимият бил спрян за проверка преди обяд по бул. „Ян Хуняди“, като полицейските служители забелязали неадекватните забавени реакции на водача и той бил тестван с дрегер за наркотици. Направеното му непосредствено след това медицинско изследване потвърдило наличие на общо 4 наркотични субстанции, сред които амфетамин, метамфетамин, тетрахидроканабинол и кокаин.

  Подсъдимият беше осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и на наказание глоба в размер на 250 лева. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 месеца. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg